April 7, 2006 - B-Licentie

7 april was de laatste praktijkdag van de driedaagse Wegracecursus. De dag stond in het teken van de nieuwe baan leren kennen, want dat Assen een totaal nieuwe baan is geworden de laatste twee jaar, dat is zeker. Alhoewel ik er vorig jaar lekker gereden heb is het nu wel even wat anders. Vrijdags 's morgens om 4.50 uur opstaan, kijk uit het raam...hmmm het lijkt droog te zijn. Maar eenmaal een 45 min. onderweg samen met Ton, begint het te regenen en niet zo'n beetje ook. Niet gunstig gezien de nieuwe baan, nieuw asfalt en dus veel losliggend grid, tussen de oortjes is het dan moeilijk om dat maar even weg te wuiven en net te doen of er niets aan de hand is. Besluit het erg rustig aan te doen, valt vandaag niets te winnen alleen te verliezen als je mocht komen te vallen.

Tijdens de eerste sessie gewoon maar kijken of het echt zo glad is als eenieder beweert. Maar het valt op zich mee, maar de baan is nog erg nat en de linker Strubben bocht is een listig knijpende bocht geworden waar ik niet echt vertrouwen krijg in de grip van het asfalt. Van tijden zetten is tijdens deze sessie en deze dag ook zeker nog geen sprake. De tweede sessie ging stukken beter, er was een droge lijn op de baan. Na 2 ronden achter de Marshal mag er vrij gereden worden en dat doe ik dan ook.

's middags het theorie examen. Dit hield in 30 multiple choice vragen en alle vlaggencodes kunnen benoemen. Dat was wel goed te doen. Vanaf vier uur 's middags konden we de licenties ophalen als je het gehaald had. Tot die tijd hebben we nog even gekeken naar wat sessies van de KNMV Cup mannen en vrouwen. De B-licentie is behaald dus we kunnen ons plannetje verder voortzetten.

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on April 15, 2006.