April 10, 2006 - Circuitdag

Op Zondag 9 april 's middags zijn Claudia Kamphuis en ik in de auto met aanhanger en motor reeds vertrokken. Eerst nog even naar Assen kachelen om nog een glimp op te vangen van de ONK trainingen. Ralf en Robert van het groepje van 13 rijders/begeleiders waar we mee de circuitdag mee doen waren al ter plekke en hadden al een Pitbox geregeld zodat de motoren en de aanhangers afgekoppelt konden worden en in de pit geplaatst konden worden, achteraf een gouden greep want veel ruimte bij de overnachtingsplek voor de aanhangers bleek er niet te zijn. Beloofde een ontspannen avond te worden met veel lol en sterke verhalen onderling.

Er waren twee bungalowhuisjes afgehuurd in de omgeving van Assen. Voor daarheen te rijden, ging de hele roemoerige club eerst bij het van der Valk Hotel, zijn/haar buik vullen, dat hebben ze daar geweten dat men een DNQ-DNF Cup groep in het restaurant had, alles werd verbouwd aan tafels en stoelen om bij elkaar te kunnen zitten eten. Eenmaal in het huisje werd er nog even gezellig bij elkaar gezeten en werd niet al te laat gemaakt want de volgende dag zou druk genoeg worden.

Maandags de 10e april ingeschreven en na de briefing ging het 'loos'. Het weer zag er gunstig uit, er brandde een flauw geel bolletje aan de hemel die zijn werk voor wat betreft het opwarmen van de baan Assen nog niet helemaal te pakken had, maar het had minder goed kunnen zijn dan dat het op dat moment was.

De eerste sessie rustig opgewarmd de baan een beetje leren kennen en in de tweede sessie ging het al heel wat harder. Samen met Johan op zijn Honda CBR600 RR scheurden we al stuivertje wisselend de baan over. Dat ging mooi gelijk op, echter bleek na terugkomst in het rennerskwartier dat Johan op de een of de andere manier toch ergens twee seconden ergens sneller geweest is in die sessie :-(

Jan Heutmekers 'onze DNQ-DNF Cup monteur' heeft in de tussentijd de clip-on aangepast voor me, net als de vering, omdat de motor bij het aanremmen achter begon te stuiteren. Na die aanpassingen voelde de motor weleenswaar beter, echter was dit niet te projecteren in betere rondetijden. De snelste rondetijd werd voor die dag ook al in de tweede sessie gezet. 2:10.47, min. meer kon ik er op die dag niet van maken. Ralf met zijn Kawasaki was de winnaar v.w.b. de snelste ronde tijd deze dag met een tijd van 1:59 min. De snelste rondetijd van Assen op dit moment staat op naam van Arie Vos met een Ten Kate Honda CBR600RR met een tijd van 1:46 min. Echt netjes, helemaal niet haalbaar voor eigenlijk bijna iedereen. Dus we blijven maar oefenen.... Maar tevreden met mijn tijd ben ik niet.

Bij deze mijn dank aan Jan, Claudia en Ton voor de hulp deze dag. En de jongens van www.dnq-dnf.com voor de gezelligheid deze dagen.

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on April 17, 2006.