April 14, 2006 - Testafette 2006

Een aantal weken geleden las ik een artikel in de Moto73, dat er wederom dit jaar voor de vijfde keer een Testafette word georganiseerd. Dit houdt in dat er een 8-tal rijders een aantal dagen een motor, in dit geval de geel / zwarte Anniversary Yamaha YZF R1 mee krijgen en daarmee een toerrit van enkele dagen tot een week ondernemen naar het buitenland. Na deze dagen geeft de rijder de motor door aan een volgende kandidaat die weer op pad gaat naar een andere bestemming. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we een verslag schrijven over hetgeen we meegemaakt hebben en wat de bevindingen van de motor zijn. Ook worden er wat foto’s die we maken tijdens de rit bijgevoegd.

Natuurlijk heb ik me ingeschreven voor deze Testafette. Ik kreeg kortgeleden te horen dat ik één van de 8 gelukkigen ben, die op pad mag met het R1 kanon. Wat wel nieuw is dit jaar, is dat het deze keer in het teken staat van “wereldkampioenschappen”. M.a.w. we gaan op pad naar een wereldkampioenschap. Bij de inschrijving mocht je kenbaar maken waar je voorkeur naar uitging. Het moge duidelijk zijn dat gezien het drukke schema de komende maanden ik heb gekozen voor een kampioenschap wat later in het seizoen is. En wat past in het schema van de Cup’s. Tevens is een erg leuke bijkomstigheid dat er een meet and greet plaats gaat vinden tijdens de race/cross met een Yamaha coureur die de motor moet gaan signeren. Nadat alle rijders geweest zijn word de motor geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel: Riders for health.

Mijn keuze viel ook niet op een GP, maar op een WK Endurance te Magny Cours te Frankrijk 16 en 17 september. Dit betekend dat ik de achtste rijder en dus de laatste ben die met de R1 op stap gaat voor die op Ebay geveild gaat worden. Ik werd onlangs gebeld door de redactie van de Moto73 dat het verhaal Endurance niet door kon gaan omdat er geen geschikte kandidaat aanwezig zou zijn om de motor te signeren en dat het daarvoor in de plaats gaan we naar een Cross of Nations in Engeland een weekje later dan de Endurance. Dus zal me nog even moeten inlezen als het gaat om rijders en dergelijke. Heb voorgesteld beide evenementen aan te doen en dat werd een week later goedgekeurd. Dus ik ga van 11 sept tot 27 Sept op pad met de R1.

Het was niet al te moeilijk om slachtoffers te vinden die mee wilden voor een weekje rijden. Zoals het er nu naar uitziet gaan we met ons vieren, mijn vriendin en motorfanaat Claudia Kamphuis op haar eigen Honda, mijn webdesigner en vriendin Angela Ruggero, die nog wel even haar roze papiertje moet halen voor ze op haar reeds gekochte motor mag gaan toeren en mijn motormaatje, raceteammonteur en een behoorlijke allesweter qua motoren met een voorliefde voor vooral Yamaha’s, Ton Jennissen. Dus dat zit allemaal wel goed. In de komende Moto73 die vanaf tot de 20ste april in de winkels ligt zullen de rijders met hun bestemmingen worden voorgesteld.


Deelnemers die met de R1 op handtekeningenjacht gaan v.l.n.r.:

Jancor de Boer, Jarno Middelham (gehurkt), Herman Pols, Lex van Leeuwen, Arjen Woensdregt, Erwin Mulder, zoon van Lex van Leeuwen, Dochter van Dick Tromp, Dick Tromp, Susanne Bolhaar (op de motor).
[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on April 17, 2006.