April 22, 2006 - Verslag KNMV-Cup 600 race 4 van 11: Assen

Eindelijk is het dan zover, mijn eerste race. Gelukkig heb ik Ton Jennissen weer bereid gevonden me gedurende de dag voor de race en de racedag zelf te ondersteunen. Er moest de dag voorafgaande aan de race ook nog het een en ander gebeuren aan de motor. Er moesten nieuwe valblokken op de machine gemonteerd worden. Er moesten daardoor grote gaten geboord worden in de kuipdelen. Een nauwkeurig werkje…. We hebben een andere uitlaat gemonteert en wel een hogere uitlaat dan de vorige standaard uitlaat, omdat ik bij de laatste circuitdag de uitlaat aan de grond reed, en dan is het afwachten wanneer het ertoe leidt dat de uitlaat de motor lift een bocht met alle gevolgen van dien.

’s Morgens om 6 uur op pad, om half acht was er de inschrijving en de technische keuring. Om 9 uur was de eerste training van mijn groep, de D-groep. Bestaande uit een gecombineerde groep van 1000cc en 600cc Supercuprijders. De baan was op een groot gedeelte nog erg nat. De training heb ik langzaam opgebouwd en na drie ronden kon ik echt wat harder gaan rijden. Vooral op de Noordlus, het nieuwe stuk van Assen, was het nog erg glad. Ondanks de natte baan wist ik me tot de eennalaatste ronde na op de eerste trainingstijd te rijden. Tot er een aantal rijders iets meer gas durfden te geven en ik uiteindelijk na de eerste training op een derde plek terecht kwam met een rondetijd van 2:20min. Snelste tijd was 2:18min.

De tweede training om 11 uur werd net zo opgebouwd als de eerste training, echter was de baan nu helemaal droog en had ik in de tussentijd bandenwarmers kunnen lenen van een kennis van me. Met als resultaat dat ik eerder op het gas kon in de tweede training door de reeds opgewarmde banden. En omdat ik maar 20 minuten met op en afrijden had, kon ik dat voordeel goed gebruiken. Ik wist een tijd te rijden van 2:08min, de twaalfde tijd. Uiteindelijk stond ik dertiende op de startopstelling omdat er wat mensen heen en weer geschoven werden in de C en D groep.

[Het is hard remmen vanaf de Haarbocht richting de Strubben.]

RACE

Vanaf de tweede training die eindigde om 11.20 uur was er de lange wachttijd tot 17.00 uur. Pas toen was de start van de race. Tot die tijd races gekeken van de andere groepen en klassen en even ontspannen.

[Go, girl, GO!!!]

Eenmaal aan de start, ging op het moment dat ik eindelijk in de gaten had waar ik moest staan als 13e, ook gelijk het startlicht uit. Goed getimed, want had de tijd niet om nerveus te worden voor de start. Sterker nog, ik had in alle consternatie mijn vizier nog open staan, maar scheurde desondanks direct al een drietal rijders voorbij. En in de tussentijd mijn vizier ook nog sluiten. ;-) een leer voor de volgende keer! Ik stak de haarbocht als 8ste of 9de in, echter maakte de rijder voor me in de scherpe linker Strubbenbocht een fout, waarbij de achterop rijdende coureur hem niet meer kon ontwijken en deze elkaar toucherend richting grindbak manouvreerden. Ik moest daardoor uitwijken om niet gezellig mee te gaan picknicken en verloor daardoor een 3tal plekken. Helaas...

Toch wist ik vanaf dat moment tot aan drie ronden voor het eind mijn 12 plek in het gecombineerde 600cc/1000cc veld te handhaven. Toen kwam me een coureur voorbij die ik weleenswaar nog een keer eruit geremd heb, bij de chicane op de veenslang, echter na een schakelfout kwam hij me weer voorbij in de Strubben. Toen waren mijn kansen verkeken op een twaalfde plek dacht ik. Toen ik na de 8 ronden de finishflag gezwaaid zag worden, dacht ik aan een 15e 16e plek. Maar Ton wachtte me op bij de uitgang van het Technostation en vertelde me dat ik 13e gereden had. De rijder die de 12e plek van me weggereden had, had echter een jumpstart gemaakt waardoor hij een plek naar achter gezet werd en ik dus alsnog 12e was van de 34 rijders, die de D groep groot was, op 26 seconden van de winnaar.

Toen de uitslag opgehaald was werd duidelijk dat ik in mijn eigen klasse 9e was van de 28 mannen en vrouwen, 600 cc rijders en als beste dame geeindigd was die dag, na Iris ten Katen, die al een jarenlange rugak aan ervaring meedraagt en daarom ook zich al een tijdje in de A groep genesteld heeft. Ik ben zeer tevreden met de uitslag van mijn eerste race. Zeker gezien dat de rondetijd weer verbeterd was in de race naar 2:06 min.

Al met al een goed begin van dit seizoen…

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on April 24, 2006.