Mei 4-8, 2006 - Circuitdagen Zolder, BelgiŽ

Op donderdag 4 mei begon het feest al, vroeg op om de twee motoren op de aanhanger te laden en nog even te moeten werken. Vanuit het werk door naar het zuiden, Limburg welteverstaan. Op vrijdag 5 mei was er ook al een circuitdag gepland waar Ton en de DNQ-DNF cup met 11 deelnemers verreden werd (zie www.dnq-dnf.com). Deze keer moest ik qua deelname verstek laten gaan. De dag was al reeds volgeboekt. Vandaar dat ik alsnog 8 mei een poging zou doen een mooie tijd te zetten. Maar wel nog een sessie gereden op Tonís motor.

Het was alvast een mooie gelegenheid de baan wat te verkennen. Het circuit Zolder was duidelijk niet goed in mijn geheugen blijven hangen van twee jaar daarvoor, want moest op de linker en de rechterbochten na start finish de hele baan opnieuw leren kennen.

Meer dan een tijd van 1:59 min zat er deze dag niet in. Na mijn sessie begon het te hozen, onweren en te hagelen en waren we genoodzaakt af te breken en in te pakken. Al met al toch een leuke, warme en gezellige dag. En zeker niet onbelangrijk alle DNQ-DNF rijders hebben de motoren en zichzelf heel gehouden.

Op maandag 8 mei was het dan tijd om samen met Dave Hendriksen die ook KNMV cup rijd om de baan van Zolder onveilig te maken. Melden was ís morgens om 7.15 uur al. Dus dat betekende vroeg op. Het viel gelijk op hoe weinig deelnemers er waren. Deze dag werd mogelijk gemaakt door MotorCenter Venlo in samenwerking met Motorsportschool Holland. Dus weinig rijders per sessie op de baan en dat heeft zijn voordelen. De dag werd gevuld met 6 sessies van 20 minuten.

Uiteindelijk hebben we er 5 gereden. Meer dan voldoende. Bij de eerste sessie lag er nog verschrikkelijk veel zand op de baan, resulteerde wel in mooie schone banden en geen rubberrollen op de banden. Er stond tijdens de hele dag veel wind, de grip was daardoor weleenswaar wel wat minder hier en daar. Maar nadat alle groepen een sessie gereden hadden was er geen zand meer op de rijlijn,enkel wanneer je van de ideale lijnen afweek donderde een stofwolk omhoog! In de derde sessie wist ik een constante rondetijd van een 1.57 min. te rijden. En in de vierde ging er nog een keer een seconde af. 1.56 min.uiteindelijk.

In de vijfde sessie was er teveel verkeer op mijn pad om een mooie snellere tijd te boeken. En na 5 sessies hielden Dave en ik het voor gezien omdat we beiden nog een behoorlijke terugreis voor de boeg hadden. Ook tijdens deze circuitdag lekker weer gehad, mogen zeker niet klagen over dit weekend.

De fotoís van deze dag zijn geschoten door Paul Nagels en zullen gauw in een groter formaat te zien zijn in de galerij van deze site, tot die tijd deze kleine formaat fotoís!!!

Tot gauw!!!

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on May 15, 2006.