Juni 3, 2006 - Verslag KNMV-Cup race 5 van 11: Assen

Dit weekend stonden de KNMVcup races weer op het programma, ditmaal op Assen. Zaterdag om kwart over zes van huis vertrokken. Ton en Jantje waren die dag weer van de partij om me te helpen. Zij waren rechtstreeks vanuit het Limburgse Echt vertrokken met de auto en aanhanger. Eenmaal van de snelweg af zag ik Dave Hendriksen waarmee ik natuurlijk weer samen in de pitbox stond, voor me rijden. Ik dacht nog:” die rijd op de automatische piloot naar het circuit Assen”. Ziet niets, hoort niets….oogkleppen op en in Assen word ik wel wakker!!! Maar goed, we hadden pitbox 23 tot onze beschikking met in totaal 4 motoren. Ruimte zat dus, lekker droog en uit de wind. Weer prima voor elkaar.

Ik was voor Ton en Jantje in Assen en heb me na aankomst direct ingeschreven, mijn keuringskaart opgehaald, de transponder laten registreren en een tijdschema weten te bemachtigen want die was ik natuurlijk weer eens vergeten mee te nemen, die lag nog lekker thuis op tafel nutteloos te zijn. Maar goed, Iris had me weer ingedeeld bij de D-groep. Omdat ik daar natuurlijk mijn vorige KNMVcuprace ook in gereden had. Ton en Jantje arriveerden net nadat ik me ingeschreven had. Zo konden we gauw aan de slag.

Om 9 uur de eerste kwalificatietraining van 20 minuten. Wederom een gecombineerde training met de 1000 cc rijders. Het weer was goed, de banden waren opgewarmd met de geleende bandenwarmers van Dave, dus het feest kon beginnen. Langzaam opbouwen lekker mijn rondjes rijden. Komt goed…Ik reed de eerste training een tijd van 2.01min. 5 seconden sneller dan de vorige keer op Assen. Best veel ineens, maar hadden wel een nieuwe achterveer gemonteerd. Na de race in Hengelo bleek dat een must omdat de standaard veer moeite had om het achterwiel aan de grond te houden bij hard remmen. Kon merken dat ik in Hengelo veel geleerd had. Dat resulteerde nu al in betere tijden. Helaas in de tweede training de opbouw te langzaam gedaan en kwam daardoor eigenlijk twee ronden rijden te kort en dus werd de eerste trainingstijd de beste tijd van die dag. Uiteindelijk mocht ik in de C groep starten vanaf de 17e plek van de 25 rijders in de C groep. Er waren deze keer 9 ronden te rijden.

De start van de race kon beter. En eigenlijk ging het naarmate de race vorderde gewoon hartstikke lekker haalde hier en daar iemand in en was op een gegeven moment met een andere coureur over en weer aan het battelen. Hij op een dikke 1000 weleenswaar. Op een gegeven moment schoot ik hem voorbij en heb hem niet weer gezien. De rondetijden zaten ronde na ronde op een 2.02 min.


De plek waar het later in de race mis zou gaan. (Strubben)

Toen ik start/finish voorbij ging zag ik nog 3 ronden te gaan.
Ik dacht nog gewoon lekker blijven rijden ik zat op een 15e plek dacht ik. Ik stak de Strubben in, wat te laat dacht ik nog bij mezelf. Het resulteerde erin dat ik met eenhoge snelheid uitkwam en over de curbstones op het kunstgras terecht kwam. Heb het wel vaker meegemaakt en normaal was het gewoon te redden door de motor wat uit te laten rollen en weer de baan op te sturen. Helaas ging de theorie deze keer niet op en lag ik op mijn snufferd toen mijn achterwiel het voorwiel inhaalde. Ik lag tegen de tank van de motor aan en samen gleden we nog een paar meters door. Damn, net nu het zo lekker ging. Eenmaal toen ik niet meer gleed, de motor opgepakt en wou nog verder rijden. In de verte kwam er een baancommissaris aanrennen. Toen ik naar beneden keek zag ik de linker clip-on afgebroken loshing en zag dat de linkervoetsteun en schakelstang krom was. Hmmm dat gaat ‘m niet meer worden dacht ik. Samen de motor aan de kant gezet en de race verder vanaf de zijkant gekeken. Zelf gelukkig helemaal niets over gehouden aan de val. De R6 is wat gehavend maar niet teveel aan kapot gelukkig.


Weer terug in het rennerskwartier met de veegwagen

Inmiddels is de motor weer gereed voor de volgende race en dat zou dan Kroatie, Rijeka moeten zijn, weer een European Woman’s Cup race. De derde race van de vier te rijden races. Dat betekend wel dat we de KNMV cup race in Oschersleben moeten laten schieten omdat die op dezelfde dag verreden word. Het is de bedoeling dat we ook de laatste race van de EWC in Cartagena Spanje in oktober gaan rijden. Eerst gaan we maandag a.s.dus 12 juni een circuitdag rijden op Zolder met de DNQ-DNF jongens en meiden. Dus meer nieuws over een anderhalve week.

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on June 12, 2006.