Augustus 7, 2006 - Verslag Endurance


Het RDP-Racing Endurance team
v.l.n.r. Iwan van der Valk R1, ikzelf GSX-R 600, Dave Hendriksen GSX-R 1000

Natuurlijk al op zondag 6 augustus op pad samen met Dave in de bus naar Assen. Nel en Johan Westerhof die de verantwoording op zich nemen voor de zorg van de innerlijke mens en het vervoer van de trekker en oplegger waren al sinds zondagmorgen erg vroeg aanwezig op de parkeerplaats van Ridersinfo met de truck en natuurlijk hun eigen camper om deze dagen in te verblijven. Die waren vanuit Duitsland waar ze naar een kartkampioenschap waren geweest van hun zoon, zo rechtstreeks naar Assen vertrokken. Hoe bedoel je racefans!!! Ze hadden zelfs hun neefje Max voor het karretje gespannen mee te helpen indien nodig deze dagen, dat kwam van tijd tot tijd goed van pas. We konden echter niet eerder dan 19.00 uur de paddock op, omdat de ONK jongens en dame nog uitgebreid stonden in te pakken of na te kletsen na hun racedag. Eenmaal zover, alles op de plek gezet in de pitbox, de motoren alvast voorzien van de nodige brandstof voor de kwalificatie. Nog even met de scooter de baan rondgereden, welke erg vuil was door het truckstar festivak die er het weekend ervoor geweest was. Na nog wat te hebben gekletst om een uur of 22.45 uur naar bed.

De volgende ochtend om 8.30 uur naar de technische keuring. Alles was in orde,dus zouden we om de beurt kunnen gaan rijden om een goede tijd neer te zetten in de vier kwalificaties die we mochten rijden. De bedoeling hoe de kwalificatie zou gaan gelden was nog niet helemaal duidelijk, die werd pas duidelijk tijdens de briefing �s middags. Uiteindelijk werd bijna unaniem besloten om de snelste tijd van de snelste rijder te laten gelden als kwalificatietijd. Daar was ik wel blij om, want mijn kwalificatie verliep moeizaam omdat er in de 15 min kwalificatietijd bijna vier ronden een gele vlag situatie was er stond een veegwagen op de baan en rijders vlogen er met bosjes af. De baan was erg glad, de baan lag vol rubber door het wisselvallige weer van deze dag werd het alleen maar gladder, das vragen om moeilijkheden. Ik kwam niet verder dan een 2.04 min. Niet bepaald mijn beste tijd op Assen. Hopelijk zou het in de race beter gaan.


Dave hier midden in beeld moest voor ons een goede start proberen te gaan maken

De tijd die Dave gereden had deze dag bleek uiteindelijk de snelste van ons drieen met een 1.53 min, dat resulteerde in een 7de startpositie en Dave mocht dus de LeMans start gaan wagen. De spanning aan de pitmuur was te voelen op het moment dat de lampen aangingen.
Ineens werd het roemoerig... de lampen gingen uit en de rijders renden naar de andere kant van de baan waar de motor met begeleider al stonden te wachten. En op weg waren ze, ook Dave was goed weg want voordat hij de haarbocht inging had hij al twee plekken gewonnen. Helaas duurde dat maar kort, maar goed, toch een hele nette start. Na een 20 minuten zagen we ineens Dave binnenkomen, hij meende ons pitboard te hebben gezien dit bleek een ander pitboard te zijn geweest, maar Dave kwam dus eigenlijk een ronde te vroeg binnen, Iwan�motor stond nog op bandenwarmers in de pitbox. Dus met enige�spoed�hem voor de start van zijn sessie gereed gemaakt. Op weg was Iwan, helaas wel met wat vertraging door deze miscommunicatie, dat was wel een goede leer om ons scherp te houden wat nou wel ons eigen pitboard is�Dave had een 1.58 min. gemiddeld gereden. Iwan reed tijden van 1.59 min gemiddeld.


Na iets meer dan 20 minuten was het mijn beurt, gelukkig ging ik deze keer met meer snelheid de baan rond en reed lekker mijn rondjes. Al met al hele constante tijden gereden gedurende de race van 2.02.min en 2.01 min. Gemiddeld reden we allen een 10 tal ronden om daarna te wisselen. Dave was aan de beurt en gaf wat extra gas, hij reed toen een snelste tijd van 1.54 min. die zouden we geen van allen meer verbeteren.


Gas erop bij het uitkomen van de Geert Timmer bocht!!

De afsluitende 13 min zou ik gaan volmaken en met de Soes naar de finish rijden. Wel spannend dan hoor als je weet dat in de laatste fase alles afhangt van jou, om vooral niet op je giegeltje te gaan en het hele team daarmee uit de uitslaglijsten te houden.

We hebben gedurende het grootste gedeelte van de race op een 10de of 11de plek gereden. Ik reed de Soes over de finish en na de uitloopronde bleken we als 10de gefinished te zijn�.echter enkele minuten later werd dat een 9de plek, omdat zo bleek, het team wat voor ons stond een verboden actie had uitgevoerd. Ik weet tot nu toe nog steeds niet wat het is geweest, te hard in de pitstraat rijden of inhalen onder de paarse vlag wat gold als neutralisatievlag deze dag. Hoe dan ook, ze kregen 20 sec straftijd aan hun broek en gaven daarmee hun 9de plek aan ons�. En stonden daardoor 6 sec achter ons�.6 sec op 3 uur racen!!! We hebben tijdens de race 86 ronden gereden wat gelijk staat aan een 391 km, Dit was voor Dave en mij de eerste Endurance race ooit en ik ben blij dat we die tot een goed einde hebben gebracht. Het was een en al fun, fun, fun en nog eens fun! Dus zeker voor herhaling vatbaar...


En nu uitpuffen�


En dat doen we natuurlijk met appelgebak!!

Bij deze nogmaals mijn dank aan eenieder die meegeholpen heeft, zoals op de foto te zien liepen er voldoende mensen rond die ons deze dag ondersteund hebben en mede dankzij hun dit mooie resultaat...Groetjes Susanne
[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on August 17, 2006.