September 8-9, 2006 - Verslag KNMV-Cup 600 race 10 van 11

Vrijdag 8 september: Op pad richting Assen met een stralend zonnetje aan de horizon. Er was nog het een en ander te doen aan de GSX-R met welke ik de Endurance gereden had, dus al in de middag was ik in de paddock te vinden. De Suzuki stond nog altijd achter in de Remar truck en was toe aan o.a. een goede poetsbeurt. Nel en Johan stonden ( hoe kan het ook anders…) al met hun eigen camper en de Remar truck te wachten op wat komen ging.

Ton en Jan waren de afgelopen weken druk aan het sleutelen geweest voor deze Cuprace aan de eerste motor, om deze weer gerepareerd te krijgen. Dit als gevolg van de crash van 3 juli waarbij een behoorlijke schade het gevolg was. s’Avonds moesten er dan ook nog stickers geplakt worden een zitje overgezet worden.


Beide motoren klaar voor de start...

Zaterdag zag alles er weer spik en span uit. Het weer kon eigenlijk niet beter. Er zou deze dag met drie groepen gereden worden i.p.v. de gebruikelijke 4 groepen, iets wat later natuurlijk door het hoge aantal rijders bijgesteld moest worden. Dus alsnog een A, B, C, en D groep. Desalniettemin getraint in de C groep.


Thumbs up!!!

De eerste training verliep wat moeizaam. Ik wou erg rustig beginnen omdat het tussen de oortjes natuurlijk nog altijd speelt dat ik met deze motor er zo hard vanaf ging. Terwijl de crash destijds niets met de motor zelf te doen heeft gehad maar met de banden. Ik kwam niet verder als een 2.03 min. Niet echt een supertijd dus…

De tweede training ging al een stuk soepeler. Ik verloor op een gegeven moment mijn lens, voelde dat die nog aan mijn wimper hing, vervelend om dan de concentratie erbij te houden. Ik besloot de pitstraat binnen te rijden, kijken of we de lens konden redden. Helaas was hij toen ik eenmaal stil stond niet meer te vinden in de helm. Dus gauw verder gereden en nog geprobeerd een tijd te zetten, maar werd voor ik de ronde afgemaakt had op de streep al afgevlagd. Uiteindelijk met een 2.01 min een derde startplek verworven in de D groep.
Ben natuurlijk wel blij met die plek, maar de gereden tijd daar ben ik niet geheel tevreden over. In de D groep rijden heeft meestal een groot nadeel...lang wachten voor de start... want mijn kwalificaties zaten er om een uur of 11 ’s morgens op, echter de race was pas om 17.00 uur.


De derde startplaats op de grid.

De race

Heel raar, maar ik was erg nerveus voor deze race. Meer dan anders in ieder geval. Hoe dan ook, we stonden opgesteld in Parc Fermé. Het duurde naar mijn idee iets te lang voor we de baan op mochten. Eindelijk de verkennings/opwarmronde.


Ton gaat effe echt voor staan Opstellen op de grid...

Wel makkelijk een derde plek opzoeken op de grid, makkelijker als een dertiende of 21 ste o.i.d. Dit was de tweede keer dat ik vanaf de eerste rij mocht starten. De start…ronkende motoren man met rode vlag loopt weg de lampen gaan aan en drie seconden later gaan ze uit. Een hoop herrie om me heen, koppeling op laten komen en hoplaaaa neus de lucht in, damn nee he... deze motor grijpt toch anders aan als de tweede motor. Had toch een redelijke start, reed denk ik als vierde of vijfde de haarbocht in. Kon vrij gemakkelijk op de Veenslang iemand voorbij en lag al voor Manderveen, Duikersloot op een 3e plek.
Geloof het of niet, ik wist de man op de tweede plek op Meeuwenmeer binnendoor voorbij te steken en dat met de motor waar ik uitgerekend daar er eerder dit jaar zo hard vanaf ging. Was blij dat ik niet de enige was die het beleefd had maar ook mensen aanwezig waren die het na de race hebben kunnen bevestigen dat het gebeurd is anders had ik het zelf niet geloofd. Toen ik tweede lag, zag ik de man op de eerste plek die ter hoogte van de Ramshoek reed zijn arm omhoog zwaaien, ik dacht nog die heeft pech, helaas bleek er rode vlaggen langs de baan gezwaaid te worden i.v.m. een heftige crash.

Dus de pitstraat binnen gereden en daar verder afwachten. Dat zou een herstart betekenen. Wel jammer, want zo bleek later dat in het eerste deel van de race de eerste drie waaronder ik een redelijk gat geslagen hadden ten opzichte van de nummer vier en de rest van het veld. Dus voor mij was de herstart niet gunstig want. De herstart van de race, die was ingekort naar 7 ronden, was naar mijn mening oke, niets meer dan dat. Ik lag al gauw weer op een derde plek, maar liet veel tijd liggen in de Strubben.

Daar kwamen me dan op een gegeven moment ook twee rijders voorbij. Marc Wildenberg, die tot die tijd voor me had gereden op de tweede plek, werd ook door deze twee rijders voorbij gereden en lag dus vierde na een drietal ronden. Ik had dan ook gauw de aansluiting met hem, maar was op driekwart van 't circuit sneller maar ik kon er niet voorbij.

Ik reed op Manderveen, Duikersloot en Ramshoek weleenswaar helemaal naar in zijn achterwiel, maar hij reed een goede verdedigende lijn. Tot aan de laatste ronde voor de GT, ik denk, nu moet ik 'm er echt uit gaan remmen, ik zette de Soes er aan de binnenzijde tussen en ging eigenlijk redelijk gemakkelijk naar de vierde plek. Toen realiseerde ik me dat het al de laatste ronde was en ik afgevlagd werd. Pffff, op het nippertje dus die vierde plek. Maar was er wel blij mee, echter een podium was zeker haalbaar geweest als er geen rode vlag situatie geweest was. Later vernam ik dat de rode vlag situatie door een crash van Esther Hoekstra kwam en ze was afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze heeft een behoorlijke klapper gemaakt, hersenschudding, gebroken enkel, kuitbeen en kneuzingen tot gevolg. De motor is rijp voor de schroot. Ik wens haar heel veel beterschap bij deze…Dat ze snel mag herstellen.

De volgende en laatste KNMV-cup race staat gepland op 7 oktober, wederom op Assen.

Hopelijk tot dan!!!

Susanne
[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on September 18, 2006.