April 17, 2007 - SUPERCUP 600 Race 1 Susanne

Vrijdag de 13de ging de wekker al vroeg. Vandaag de caravan ophalen en de nieuwe Vivaro bus welke Opel Kamp uit Almelo voor de Nederlandse races ter beschikking stelt. Na het bepakken was het inmiddels 15.30 uur en ging ik op weg naar Assen. Zo aan het begin van het nieuwe seizoen is het dan leuk alle gezichten na de winterstop weer te zien en vooral praatjes te maken, zo vliegt de avond voorbij. Ook moest er nog een en ander aan de motor gebeuren wat we 's avonds nog gedaan hebben.

Zaterdag 14 april is het dan eindelijk zover, een prachtige zonnige dag met een middagtemperatuur van een 25 graden, wat willen we nog meer. �s Morgens inschrijven, vervolgens de technische keuring en dan wachten op de eerste kwalificatiesessie. Ik was ingedeeld in de B groep. Om 9.45 uur mocht ik de baan op. Ton en Jan hadden de motor weer terug gezet naar de basisafstelling. Natuurlijk zijn twee kwalificatietrainingen te weinig om de motor goed afgesteld te krijgen voor deze dag met deze motor waarmee we hier nog niet gereden hadden. Probleem was dat we niet eerder op het circuit van Assen hebben kunnen trainen vanwege volgeboekte circuitdagen.

De eerste kwalificatie verliep naar mijn gevoel lekker, gezien ik de laatste keer in september hier gereden had. Echter was de tijd nog niet helemaal om over naar huis te schrijven. Sneller dan een 23ste plek met een 2:03.547 min kwam ik nog even niet. De motor gleed achter bij het aanremmen en liep bij het uitkomen van de bocht naar buiten. Daar moesten we dus wat aan doen. Ook de tandwielverhouding was nog niet goed, dus ook dat werd aangepast zodat we de tweede kwalificatie met goede moed konden starten.


De tweede kwalificatie ging direct al beter. De tijd was gelijk al een 2:02 min. Alleen door de drukte voor me leek het me verstandiger de pitstraat binnen te rijden en vervolgens weer de baan op. Na twee ronden kwam ik diezelfde groep alweer tegen. Nu haalde ik ze bij het uitkomen van de Ramshoek in. Die ronde daarna had ik redelijk vrij baan. Ik ging agressief de bochten in en voelde dat het sneller ging. Ik reed wederom in Ramshoek toen ik een klap op mijn linkerbovenbeen voelde. Ik reageerde daarop door toch van het gas af te gaan. Eenmaal door de GT bocht voelde ik wat het was en had ik vervolgens de afschermkap welke tussen frame en tank gemonteerd is vast. Ik heb in de ronde erna de kap afgegeven bij een baanpost en ben verder gereden, echter toen ik weer over start en finish kwam werd ik afgevlagd. Later bleek als ik doorgereden had ik een supersnelle tijd zou hebben gereden, gezien ik na de Ramshoek al van het gas af moest en door de GT met verminderde vaart kwam en door Ton geklokt werd met en 2:03 min. Niets aan te doen, de kwalificaties zaten erop en ik was niet tevreden. Het resulteerde in de 24ste startplek in de C groep.

De race. Het wachten was op de start van de C-groep die weer eens als laatste van de dag gepland stond om 17.03 uur. Eenmaal op mijn 24ste startplekje aangekomen op de startgrid stond ik aan de binnenkant van de baan. Normaal ongunstig voor de eerste bocht die rechtsom gaat. De lampen gingen aan en pas na een drietal sec werden die gedoofd. k had een bliksemstart, liet de motor tussen alle andere rijders aan de binnenkant staan waardoor ze om me heen moesten voor de eerste bocht en dat leverde mij de 7de plek op. In de Strubben maakte een coureur voor me een fout waardoor zijn achterligger van het gas moesten, ik had de binnenlijn te pakken en kon daar mijn voordeel mee doen waardoor ik weer twee plekken te pakken had. Bij het accelereren pakte ik op de Veenslang nog een rijder die eerder op de rem ging waardoor ik al met al na de eerste ronde als 4de doorkwam. Er zat gedurende een drietal ronden een rijder achter me die steeds probeerde langs me te komen door me eruit te remmen voor de Haarbocht na het rechte eind, maar zijn positie werd verraden door zijn schaduw op de baan en ik zetten mijn motor naar rechts om hem de weg te blokkeren, in de zesde ronde maakte ik een fout in de Strubben waardoor hij eerder op het gas kon en me eruit accelereerde, dat kon ik niet meer goedmaken. Ik reed dus in de laatste ronde op een 5de plek, bij het uitkomen van de laatste bocht voor startfinish werd ik op de streep nog geklopt door een 1000 cc Honda.

Dus uiteindelijk een 6de plek in het gecombineerde 600cc en 1000cc veld en als 3de 600 cc ge�indigd in deze C groep. Zeker niet onbelangrijk, heb ik mijn PR verbeterd tijdens de race naar een 1:59,801. Eindelijk onder de twee minutengrens, het werd tijd!!! Al met al kijk ik terug op een niet al te beste kwalificatie, maar een geweldige race!

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on September 18, 2006.