Susanne Racing - nieuws Susanne Bolhaar 8ste in eerste race van het European Women's Championship

Tijdens de eerste race van de EK voor vrouwen is Susanne Bolhaar erin geslaagd om de achtste plek te veroveren.
Deze race in Vallelunga, Italie werd gekenmerkt door het hoogst aantal inschrijvingen tot nu toe voor het vrouwen EK van 24 dames in het gecombineerde 600/1000 cc veld. Maar liefst 17 dames in de 600 cc en 7 dames in de 1000 cc klasse.

De twee kwalificaties verliepen redelijk naar wens.Aan de afstelling van de motor moest nog veel gedaan worden. O.a. tandwielverhoudingen en vering moesten veranderd worden. Het circuit kent een aantal korte draaiers, te vergelijken met de Strubben op Assen.


Al met al resulteerde het in een 11de startpositie van de 600cc motoren en een 19de plek op de grid in het gecombineerde 600cc en 1000cc startveld welke tegelijk van start gaan

Zondagmorgen in de warm-up reed ik alweer een halve seconde sneller dan in de kwalificaties. In de namiddag was het kwik opgelopen tot een graad of 27 en stond de start van de 14 ronden tellende race op het programma. Om 17.00 uur was het dan eindelijk zover.Mijn start was redelijk, maar bij de eerste bocht moest ik behoorlijk op de rem vanwege een valpartij van de als tweede 600cc gekwalificeerde Tina Katrasnik uit Slovenie en de SpaanseClavijo op de 1000 die als 16de startte. Gedurend vijf ronden zat ik achter de Duitse Jaeschke op de Yamaha, die ik voorbij ging op het rechte stuk achter op de baan. Op de een of andere manier is zij in diezelfde ronde ten val gekomen en heeft haar race moeten staken.
Ondanks dat mijn tijden tijdens dit tweede deel van de race nu zelfs twee seconden sneller waren dan tijdens de warm-up van die ochtend was het gat voor me naar de nummer 7 van de 600cc's was niet meer te dichten en moest ik mijn 8ste plek voor die dag vast zien te houden, wat gelukkig lukte.

Al met al een prima prestatie gezien de kwaliteit van het startveld met voornamelijk vrouwen uit het Italiaans Kampioenschap die deze baan als geen ander kennen.

De volgende race om het Europees Kampioenschap voor vrouwen is in Assen in het weekend van 14-15 juli.
Tot gauw

[Terug naar homepagina]
Website engineered by the WebMistress and last updated on june 2, 2007.
  AnnulerenAnnuleren