juni 10, 2007 - SUPERCUP 600  races Oschersleben ,Duitsland

Susanne twee keer op podium tijdens Supercup 600 races Oschersleben

Vrijdag 8 juni gingen de vrije trainingen van start op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Het was het hele weekend heet met middagtemperaturen van ruim boven de 30 graden. De vrije trainingen op de vrijdag gingen voorspoedig. Zaterdag tijdens de eerste kwalificatie was het erg druk op de baan. Susanne reed een tijd van 1:44.3 min. Tijdens de tweede kwalificatie verscherpte ze de tijd naar een 1:43.6 min. Dit resulteerde in prima tweede startpositie van de B groep Supercup 600, geldend voor beide races.

Zondag was het vroeg opstaan, want de eerste race stond al om 8.30 uur gepland wat natuurlijk weer gunstig was gezien het weer.

"Mijn start was niet geweldig. Ik ging als 7de de eerste bocht door. Kwam als 5de door na de eerste ronde. Ik had echt een geweldige actie op de hairpin. Daarbij probeerde een achterop komende coureur zijn motor brutaal aan de binnenzijde naast me te zetten omdat ik wat wijd ging. Maar ik kon aan de buitenzijde eerder op het gas bij het uitkomen van de bocht. Vervolgens heb ik een tandje bijgezet en zette ik de achtervolging in op mijn voorgangers waar ik aansluiting vond achter Jeroen Post rijdende op P3. Na 5 ronden had ik me naar een 2 de plek weten te rijden door bij het opkomen van het rechte stuk voorbij te gaan aan Jeroen. Ik reed naar de kopman voor me ,Benjamin boerland. Ik had de motor al diverse keren aan de binnenzijde bij hem weten te zetten en geprobeerd hem eruit te remmen. Echter bleef het daarbij en kon ik een inhaalactie niet goed doorzetten. In de voorlaatste bocht voordat we afgevlagd zouden worden bleef een achterblijver op de ideale lijn rijden omdat er geen blauwe vlag gezwaaid werd. Daardoor moest ik van mijn lijn en kon William Tolhoek binnendoor aan me voorbij. Ik probeerde in de laatste bocht nog eerder op het gas te gaan, maar helaas was het niet meer mogelijk hem voorbij te gaan." Al met al een prima 3de plek in de eerste race van deze dag en mijn tijd kunnen verbeteren met anderhalve sec. Het beloofde wat voor race 2.

 

 

De tweede race was uitgesteld en ingekort door een code rood na een harde crash in een eerdere race.

"Mijn start was beter dan race 1. Ik reed op P5 na de eerste ronde en Jelmer van harten rijdende op P4 maakte een fout waardoor ik aan hem voorbij kon. Voor me reed Benjamin Boerland, winnaar van race 1, waar ik een strijd mee aanging met veel positiewisselingen in de twee opvolgende ronden voor de laatste podiumplek. Benjamin verslikte zich echter in de eerste linkerbocht na start/finish en ging even van de baan af waardoor ik P3 reed. Voor me reed toen Edwin Ott. Na een tweetal ronden de kat uit de boom te hebben gekeken wist ik waar zijn zwakkere punt op dit circuit lag en remde hem achterop de baan voor de chicane eruit. Eenmaal op P2 ging ik op pad naar de leider in de wedstrijd, Jeroen Post, waar ik nog aardig naartoe reed. Maar door wat foutjes in de laatste twee ronden was dat gat niet meer te dichten en moest ik genoegen nemen met een tweede plek op het podium. Uiteindelijk weer mijn tijd verbeterd naar een 1:41.6 min. "

We kijken terug op een zeer geslaagd, warm weekend en een super voorbereiding op de laatste European Women's Championship race die we op dit circuit zullen rijden op 11 en 12 augustus.


 

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on September 18, 2006.