7de plek tijdens EK Oschersleben, 8ste in kampioenschapuitslag 2007

 

Al op dinsdag gingen we op pad naar Oschersleben, Duitsland. Waar de laatste van de drie Women's European Championship races verreden zou gaan worden. Dit weekend reden we tijdens het Speedweek evenement in het 'voorprogramma' van de World Endurance 24 uursrace. Een geweldig evenement vol spektakel en actie rond en op de baan waar een 30.000 toeschouwers op af komen. 54 teams reden er mee. Dus een pitbox zat er niet in dit weekend.

Eenmaal aangekomen gauw onze tent opgezet, en alles ingericht. Woensdags stonden er een aantal vrije trainingssessies op het programma. Donderdags reden we een enkele vrije training en vrijdags de kwalificaties. Donderdagavond stond er ook nog een training van de Endurance op het programma, in het donker. Met verbazing hebben we hiervan genoten hoe hard deze mannen rijden in het donker. Wat een mooie inhaalacties, ook tijdens de race en met welke snelheden ze rondgaan. Tijden die onder nachtelijke omstandigheden niet of nauwelijks onder doen van de rondetijden van overdag. Ieder team heeft verschillende methodes en afspraken en de pitstops/rijderwissels zijn gewoon een verhaal apart. Echt onwijs kicken!

Maar goed, terug naar de EK: Vrijdagochtend tijdens de eerste kwalificatie heb ik een tijd neergezet die een halve sec. boven de tijd lag van de verreden KNMV cuprace in juni lag. Dus mijn pijlen waren gericht om 's middags mijn tijd nog wat aan te scherpen en me van de 8ste plek van de 600's op te werken naar een betere positie op de grid. Maar het weer gooide roet in het eten. Terwijl we in de pitlane wachtten om de baan op te gaan met droog weer banden begon het steeds meer te miezeren. Toen het licht op groen stond gingen we de baan op. Bij het insturen van de eerste bocht begon het serieus te regenen. De handen van diverse dames gingen omhoog aangevende dat ze naar binnen zouden gaan en het te nat op de baan was om te rijden met deze banden. Samuela de Nardi dacht waarschijnlijk nog 'ach, een beetje regen wat maakt het uit' gaf gas en bij het aanremmen van een rechterbocht achterop de baan ging ze onderuit, waarbij ze in haar glijpartij de Ducati van de Italiaanse Letizia Marchetti meenam in haar val. Terug in de tent heeft Ton gauw de regenbanden erop gezet zodat ik toch nog wat ronden kon rijden in de tweede kwalificatie. Echter een tijdsverbetering zat er natuurlijk niet in. Daarbij had ik helaas niet zo'n vertrouwen in de regensituatie. Dat na twee keer te zijn gevallen onder natte omstandigheden op Assen, was het vertrouwen er nog niet direct weer.  

Zaterdag, raceday, Het heeft behoorlijk doorgeregend die nacht. Voor de vrije training om 10 uur werd het dan ook duidelijk het op regenbanden moest gaan gebeuren. Toch was het hier en daar aan het opdrogen op de baan. De warm up duurde maar 10 minuten, dus meer dan 6 rondjes duurde het geheel niet. Dus rijden en proberen het gevoel en vertrouwen terug te krijgen.

Ik had voor deze race voor ogen dat ik zoveel mogelijk wilde proberen te stijgen in het kampioenschapsklassement. Gezien dat ik na mijn DNF in Assen van een achtste naar een veertiende plek in het kampioenschap teruggevallen was, heeft me dat tot nadenken gezet. Zeker gezien de regenachtige omstandigheden in Oschersleben. Indien ik 6 punten zou halen zou ik weer terug zijn in de top 10. Er reden dit weekend slechts 8 dames mee in de 600 cc waarvan er 1 een nieuwe dame was en de rest voor me stond in het kampioenschap. Dus finishen, betekend 8 punten pakken en terug in de top 10 belandden. Soms moet je het spel aangaan met je verstand en niet je rechterhand, hoe lastig ook. Maar ik wou natuurlijk proberen om te halen wat er te halen valt.

De race: mijn start was ronduit slecht. Door de spray van de andere rijders had ik bijna geen zicht. Bij het aanremmen van de eerste bocht begon de motor te glijden en moest ik Manuela voorbij laten gaan, bij het insturen van de haarspeldbocht was het wederom glijden. Toen heb ik besloten rustig aan te doen, en op mijn gemak de raceronden te rijden. Een dame was niet aan de start verschenen vanwege een eerdere crash in de warm up, waardoor de motor niet meer op tijd gerepareerd kon worden. Sharon Mermet viel in de slotfase van de race en dat hield voor mij weer een positieverbetering in en ben ik 7de geworden.

Al met al frustrerend, maar de insteek is na mijn idee de juiste geweest en geen risico's nemen resulteerde in een verbetering in het kampioenschap van een 14de plek naar een 8ste in het eindklassement. Op naar het komend weekend waar we wederom een KNMV cuprace hebben op Assen en deze race gauw vergeten....

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on july 22, 2007.