Verslag Cuprace Assen 18 Augustus race 6

Drie keer pech is scheepsrecht...

Vrijdag avond op weg naar Assen. Samen met Ton en Jan stonden we de avond van tevoren in de pitbox nog stickers te plakken en de motor te voorzien van de voor de supercup 600 verplichte witte ondergronden met blauwe "175" stickers op de snuit en het kontje van de Yamaha.

Zaterdags was ik vroeg wakker. Stond werkelijk als eerste bij de inschrijving en mocht om 9:30 uur voor mijn eerste kwalificatietraining de baan op. Even weer gevoel krijgen, op een droog Assen. Echt lekker ging het nog niet, niet vanwege de motor maar vanwege de drukte die ik tegenkwam op de baan. Toen ik eindelijk in mijn ritme kwam was het nog een tweetal rondjes en de 15 minuten zaten er alweer op. Nog niet een supertijd gereden dus.

Een uurtje later de tweede kwalificatie. Na de eerste ronde voelde de motor beter dan de eerste kwalificatie, hadden wat dingetjes verandert aan de vering en stuurdemper. Ik zat achter een andere rijder en was op enkele punten sneller maar kon me mooi even mee laten slepen in zijn slipstream en er dan voorbij gaan op het punt waar ik gezien had sneller te zijn. Bij het ingaan van Manderveen zat ik mooi als een treinwagon achter hem. Bij ingaan Duikersloot gebeurd het, de kont draait weg onder me en de band krijgt ineens weer grip, ik word weggeworpen en lig vervolgens versuft op de curbstone zie de R6 nog een tweetal buitelingen voorover maken door het grind....'kan iemand me zeggen wat er zojuist gebeurde?' moet mijn gezichts uitdrukking zijn geweest terwijl de dame die in deze bocht op post staat op me afloopt en kijkt of ik oke ben .

Als ik opsta zie ik de vervrommelde voorvork van de R6, de velg lijkt een origami zwaan. Dan realiseer ik me, dit was het dan voor dit seizoen. Mijn worst-kaas scenario is uitgekomen bijna alles aan de motor is of scheef of vervormd, danwel geknikt.

Helaas weer pech... De twee eerdere keren viel de schade mee en kon ik de oorzaak herleiden, Deze keer echter niet, ook na het bekijken van de beelden bij racecontrol, ik sta ruim voor de apex al dwars op de rijrichting. 

Helaas, hoe dan ook, Dit wasd niet binnen afzienbare tijd te repareren. Jammer had het graag anders afgesloten dit seizoen...maar gaan de motor gauw weer opbouwen voor het nieuwe seizoen en zie dit als lesson learnd.

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on September 18, 2006.