Voorjaarstraining Hockenheim 15/16 maart 2008

Eindelijk is het zover, voor het eerst de baan op na een lange winterstop. Deze voorjaarstraining in Hockenheim hebben we gebruikt om weer wat ritme te krijgen en weer gewenning en vertrouwen op te bouwen. Deels moesten we wat improviseren vanwege dat er nu nog standaard voorvorkpoten op gemonteerd zitten want de onderdelen waren niet op tijd binnen. Na de lange rit over verschillende oppikpunten in NL kwamen we 's avonds om 19.15 uur aan op het circuit van Hockenheim. Nadat we de pitbox van een ander later arriverend team alvast open hadden laten zetten, zochten we ons plekje op voor de komende twee dagen. Daar bouwden we snel de tent op want het begon te regenen en we wilden zo snel mogelijk de spullen droog hebben staan. Daarna was het tijd om een restaurantje op te zoeken. Eenmaal terug op de paddock snel onder de wol gekropen.

De volgende dag om 7.30 uur inschrijven en kort daarna een briefing. Om 9 uur was de eerste van vier sessies die ieder een half uur duurden. Het had die nacht geregend en de baan was nog nat. Gelukkig reden ze rond met wagens om de baan enigzins droog en schoon te krijgen. Dus de regenbanden erop en rijden. Eerst maar eens rustig de baan verkennen. Ik reed in de baan met een boel IDM mannen. Kon mooi hier en daar wat van ze afkijken. Op een gegeven moment komt er een rijder langs net na de bocht na start finish, hij heeft de motor rechtop staan, maar vreemd genoeg draait de kont van de motor onder hem vandaan en glijd links op de baan de motor verder en rechts de rijder. Dus remmen en ertussendoor en hopen dat je niets of niemand raakt. De motor laat een flink oliespoor na omdat hij door de natte omstandigheden wel 150 meter over de baan glijdt. De rest van de sessie werd het dus oppassen bij het aanremmen van de opvolgende bocht.

  

De tweede sessie was het droog met hier en daar wat natte plekken, maar er kon al aardig gas gegeven worden. Het was wel oppassen vanwege dat de banden niet echt warm werden. Langzaamaan kon ik gaan wennen aan de nieuwe Bridgestones en konden we hier en daar wat aanpassen aan de afstelling. Vandaag reden we nog op de korte baan, maar zondag zouden we op de GP baan losgelaten worden, daarin zit een geweldig lang eind die iets linksom loopt. Alles liep eigenlijk best naar wens deze dag. Het bleef droog en er stond zelfs een zonnetje aan de hemel.  Ik heb weer wat gewenning opgedaan na een half jaar niet gereden te hebben, dus dat is zowiezo al fijn. Had weleenswaar nog wat moeite met een juiste lijn vinden, onder andere de bocht voor start finish die uit twee delen bestaat liep nog niet zo. Daar hebben ik gelukkig de zondags wel de juiste lijn kunnen vinden.

 

Voor zondag werd er 90 % neerslag voorspeld, dus het zou een erg natte dag worden. Bij het wandelen over de GP ronde 's avonds, bleek al wel dat we met de huidige gearing niet uit zouden komen. Daar hebben we dan ook wat veranderingen in moeten doen. De zondag begon inderdaad nat. 's Nachts hebben de heren monteurs nog de tent verder vast moeten zetten om te voorkomen dat deze zou waaien. Gelukkig is dat niet gebeurd. Wel stond er nog altijd een redelijke wind. De eerste sessie was weer voorzichtig op de regenbanden. Er lagen geen plassen en het leek dan ook op te gaan drogen als er geen neerslag zou vallen. De tweede sessie konden we dus ook gasgeven. De baan was droog en ik kon voor het eerst het lange stuk proberen waarna een overhaakse rechterbocht volgt die je in de eerste versnelling moet nemen. Daar is het kwestie van met een fluwelen handje het gas erop zetten. Er stond zo'n wind op het lange stuk dat ik een eind van mijn lijn af geduwd werd. Dus gewoon tegen de wind in beuken vol in de 6de versnelling tegen het stuitje van de gashendel, heerlijk... Ik kwam daar alleen niet weg met de gearing, reed daar teveel in de begrenzer. Heb dan aan Swen Ahnendorp, die ook r6 rijdt gevraagd wat hij daar voor gearing rijd. En de sessie erna bleek ook wel dat ik daarmee beter uit de voeten kon op de meeste plekken als daarvoor. Nu minder remmen en terugschakelen voor snellere bochten, harder insturen en lijnen vasthouden. 

Ook de tweede dag verliep prima en heb ik me op veel punten nog wat kunnen verbeteren. De gewenning was behoorlijk terug en ook in de regen rijden ging best goed. Net voor de laatste sessie van de tweede dag begon het weer flink te regenen. Toen hebben we maar besloten om ons op te gaan maken voor de terugrit naar NL. Ik heb een positief gevoel over gehouden aan dit weekend wat mede te danken is aan de nieuwe teammonteurs Chris en Freddie. Die hebben ervoor gezorgd dat alles goed verlopen is en dat we op een geslaagd weekend terug mogen kijken.

Over drie weken beginnen de races met de eerste KNMV cup op Assen op 5 april. Ik heb er in ieder geval zin in.  

Voor meer foto's zie hier

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on August 17, 2006.