update 6 oktober 2008

De eerste motorkm's zitten erop. Door veel oefenen en de fysiotherapie lijkt er de laatste tijd een flinke vordering te zijn in de beperking die er was. Het stelt me in staat weer motor te rijden. Op dit moment alleen nog op de openbare weg, maar zoals het er nu uitziet zou het me niet moeten gaan belemmeren voor komend seizoen. Gelukkig maar, want de voorbreidingen voor volgend seizoen zijn inmiddels begonnen. Zodra er meer definitief nieuws is zullen we het op de site bekend maken.

23 sept 2008

Inmiddels zit het raceseizoen er bijna op. De laatste anderhalve week lijkt er dan eindelijk een klein beetje progressie in de bewegingvrijheid van de pols te komen. Ik kan zowaar het gas van de motor helemaal open zetten....eindelijk!! Dat is echt een onwikkeling waar ik maanden op heb zitten wachten, maar dergelijke bewegingen waren te pijnlijk en eigenlijk gewoon niet mogelijk. Inmiddels zit ik dagelijks in de fitnesszaal of gewoon thuis te oefenen met dumbles, niet voor giga spierballen, maar voor versoepeling van pezen en spieren in mijn hele rechterarm. Heel langzaam lijkt het zijn vruchten af te werpen en ik hoop dan ook dat het zich zo voortzet. Vooralsnog ziet het er naar uit dat het helemaal goed komt. Inmiddels ben ik bezig om voor volgend seizoen een plan te trekken. Daarvoor zal ik de komende weken nodig hebben om e.e.a. uit te werken. De laatste race van het EK seizoen in Albacete, Spanje zal ik niet rijden. Ik steek liever nu energie in het goed voorbereiden van volgend seizoen en een degelijke voorjaarstraining.

Gr Susanne

update 28 aug

Na 19 weken, vele fysiotherapieconsulten en arts bezoeken ben ik er wel over uit dat het herstel helaas niet zo goed verloopt zoals ik gehoopt had. De littekens zijn het bewijs van wat er 3 mei gebeurde. Ik wou dat ik kon zeggen dat dat het enige was. Inmiddels heb ik sinds 26 juni twee keer per week fysiotherapie. Ik kan alweer veel met de pols. Belasten is eigenlijk geen probleem.

Echter hetgeen waar de beperking zit in de pols is ook gelijk het grootste probleem om mijn passie uit te kunnen voeren...gasgeven!! Dat lijkt nog niet in de verste verte op hetgeen wat het moet zijn... zelfs de fysio denkt dat het niet verder kan dan nu. 10 sept moet ik weer naar het ziekenhuis voor een gesprek met de Trauma arts die me geopereerd heeft. Wellicht dat de arts een andere behandeling cq operatie zal proberen. Erg zuur allemaal, de motor staat klaar om ingezet te worden, maar als het fysieke het niet toelaat houdt het allemaal op. Nou maar duimen dat ik 10 sept een andere weg kan inslaan die hopelijk wel het goede resultaat opleverd zodat ik weer op de motor kan stappen en eindelijk weer fun op het circuit kan beleven.

Gr Susanne

juni 2008

Het is inmiddels 7 weken geleden dat ik mijn pols verbrijzelde. Ellepijp kapot, maar vooral het spaakbeen was aan gruzelementen. Afgelopen dinsdag 24 juni, is na controle van de rontgenfoto's, de spalk verwijdert en de pinnen uit mijn hand en spaakbeen gehaald. De spalk heeft 5 weken moeten zitten. Daarvoor had ik al 2 weken gips gehad. Gelukkig ziet alles er top uit. Het verwijderen van de pinnen was totaal pijnloos en ging daardoor ook vlot.

       

Eigenlijk wou de arts wederom voor nog een week een gipsspalk plaatsen. Ik heb hem dat uit zijn hoofd gepraat omdat ik inmiddels drie weken de pols middels de ingenieuze spalk al kon bewegen, zij het beperkt. Maar het was voldoende om de pols weer iets mobiel te krijgen en zelfs al wat te belasten. Daarom zou het jammer zijn dit herstel teniet te doen door weer immobiliseren van de pols. Hij heeft gelukkig naar me geluisterd en ik heb 2 dagen een simpel verbandje moeten dragen die inmiddels verwijderd is. Ik moest natuurlijk wel zorgen dat het geheel goed schoon blijft omdat er een open verbinding is met het bot. Ik kan mijn pols nu langzaam meer belasten en ook de bewegingen die ik met de spalk niet kon komen langzaam maar zeker op gang.

Gelukkig heb ik er niet teveel last van en over drie weken moet ik terug voor controle. Tot nu toe gaat het herstel dus heel goed en ik heb dan ook goede hoop dat ik met +- een 6tal weken het weer eens kan proberen op de motor te rijden. Eerst weer wat spieren kweken in die onderarm en dan zullen we zien....

Gr Susanne

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on September 18, 2006.