Maandag 6 April

Eindelijk na bijna een jaar revalideren en de winterstop is het dan eindelijk zover dat we weer het circuit opgaan. Ditmaal het circuit van Zolder in Belgie. Het weer kan eigenlijk niet beter voor de tijd van het jaar. Het was zonnig en en graad of 17.

Nadat de motor gekeurd is en de inschrijfformaliteiten achter de rug is kunnen we omstreeks 9.20 uur beginnen aan de eerste sessie. Met enige spanning stap ik op de motor, deels vanwege de lange tijd die ertussen heeft gezeten dat ik weer kan rijden en deels omdat ik benieuwd ben hoe de pols het gaat houden als ik druk moet uitoefenen op met name de rechter stuurhelft.

De eerste sessie verloopt niet helemaal vlekkeloos. Daar had ik me ook wel een beetje op ingesteld. Met name de gasdosering was ver te zoeken. De pols protesteerde tegen al dat duw en trekgeweld aan het stuur. Dat werd gaande de dag gelukkig minder, maar helemaal pijnloos gereden heb ik niet helaas. Al hortend en stotend kwam ik de langzame bochten door. In de tweede sessie verliep alles stukken soepeler en dat resulteerde dan ook in veel betere rondetijden.

In de derde sessie zat ik tot twee keer toe in een drukke groep van 8 a 9 man. Ik ben daardoor veel tijd verloren en ben tot twee keer toe door de pitstraat gereden om vervolgens na de tweede keer vrij baan te hebben. Eindelijk lekker vrij rijden. Na de eerste doorkomst krijg ik echter een zwarte vlag met mn startnummer op het bord na start finish te zien....ja hoor, teveel lawaai. Als ik vervolgens de pitstraat in kom rijden zie ik dat de sessie word afgevlagd. Ik teken het papier voor de waarschuwing voor overtreding van de geluidseis en rij richting paddock.

Voor de volgende sessie heb ik explosafe in de luchtinlaat geduwd om ook het inlaatgeluid te reduceren. Echter na 3 a 4 ronden wederom een zwarte vlag met mn startnummer. Ik rij gewoon de sessie uit en lever daarna de transponder in en pak mn spullen in. Al met al is dus ook hier de geluidseis verandert t.o.v. voorgaande jaren. Maar dat neemt niet weg dat ik even weer lekker wat gewenningssessies heb kunnen rijden en tevreden mag terugkijken op een prima dag op het zonnige Belgische circuit Zolder.

Tot gauw...

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on April 15, 2006.