KNMV-Cup 600 Hengelo Gld, 21 mei 2009

Afgelopen donderdag was de tweede KNMVcuprace van het seizoen 2009. Een speciale KNMVcuprace want deze keer werd er op het stratencircuit in Hengelo Gld geracet. Voor mij een bijzondere baan vanwege de in 2006 verreden EK voor dames. De weersverwachting voor 21 mei was wisselvallig. Achteraf gezien hebben we weereens mazzel gehad met het weer.

Woensdag om 19.15 uur kwamen Chris en ik aan op de paddock waar we al gauw begonnen met opbouwen van de tenten enz. Het was al behoorlijk vol en gezellig zoals ik eigenlijk van hengelo niet beter weet.

Het was een gezellige boel in de paddock

Nadat we met een paar coureurs onder elkaar alles hadden opgebouwd konden we van een gezellige avond genieten op de camping-like paddock van Hengelo. Na deze gezellige avond kropen we in de slaapzak in de tent om te pogen een goede nachtrust te pakken. Dat viel nogal tegen helaas.

De volgende dag was het op tijd op voor de keuring van de motor. Chris was al vooruit gegaan en kwam in de lange rij terecht die er voor de keuring stond. om 9.15 uur was de eerste kwalificatie. Eerst maar eens even de baan verkennen. Hoe liep die ook alweer. Oh ja, smal en hard remmen. Echt hard ging het die eerste training nog niet. We hoefden de gearing niet te veranderen, die stond behoorlijk lang nog van circuit zandvoort en daar kwam ik redelijk mee weg in Hengelo. De tweede training heb ik mijn tijd wel iets verbeterd, maar kwam nog lang niet aan de tijden van 2006. Heb mijn doelstelling bijgesteld tot fun hebben en heel houden. Er waren al wat rode vlag situaties geweest en werden 2 ONK coureurs die aan het trainen waren met ambulances afgevoerd. Nog maar weereens een extra waarschuwing dat als het hier misgaat het ook goed mis kan gaan.

De race reed ik zoals ik al verwacht had in de achterhoede van de B groep. We kregen pas in parc fermé te horen van welke positie we zouden starten. Ik zou van de 20ste plek starten. Rij 8. De lijsten waren niet op tijd klaar. Veel rijders waren nog aan het zoeken naar hun startplek op de grid hierdoor.

Over onvoldoende publiek mochten we tijdens deze cuprace niet klagen...

De start werd door een rijder voor me verpest die op de smalle weg maar moeite had zijn motor onder controle te houden en van links naar rechts slingerde. Hierdoor besloot ik maar gewoon erachter te blijven. In de Veldermansbocht, de eerste scherpe rechterbocht was het een drukte van jewelste ook in de van Manenbocht zat het complete veld nog helemaal bij elkaar. Eindelijk kwam er wat ruimte en heb ik met de nodige marge mijn ronden gereden. Ik verbeterde mijn tijd met 3 seconden en vond het prima gaan. De tijden waren niet zo goed als in 2006, maar ik heb alles heel gehouden en ondanks dat het niet mijn beste prestatie is tot nu toe kon ik terug kijken op een eerste Cuprace na een jaar revalidatie. Alles heel gehouden en weer eens op het cicuit van Hengelo gereden.

Groetjes Susanne

[Terug naar homepagina] [Terug naar het oude nieuws]
Website engineered by the WebMistress and last updated on August 17, 2006.